Sikeresen lezajlott az őszi tréninghét

Egyetemünkön hagyományosan minden szemeszterben megrendezésre kerül a Károli Közösségi Napok (Tréninghét) programsorozat, amelynek keretein belül a KRE hallgatói és munkavállalói szakmai – a tanulmányokhoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó – kurzusokon, lelki alkalmakon, valamint egészség- és természetvédelmi programokon vehetnek részt.

A 2020. október 19 - 22. között megrendezett őszi tréninghét a „Jövőkép az egyházi egyetemen” címet viselte. Az előadások, workshopok, tréningek előkészítésekor a szervezők különös gondot fordítottak arra, hogy résztvevők a távolléti oktatással kapcsolatos tapasztalatokat és jó gyakorlatokat is megoszthassák egymással.

Összességében Egyetemünk öt karának hallgatói 220, munkavállalói pedig több, mint 40 változatos kurzus közül választhattak.

Az Állam- és Jogtudományi Kar 25 hallgatói kurzust és négy oktatóknak szóló előadást hirdetett meg – javarészt online formában, melyekhez a kar munkatársai is csatlakozhattak, amennyiben a téma számukra is érdekesnek bizonyult. A legnépszerűbb kurzus Alpár Vera Időgazdálkodás tréningje, Sükösd Anikó Az innováció pszichológiája című, valamint Dr. Sennyei Barna A bírói hivatásról szóló előadása volt.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatói számára összesen 165 kurzus került meghirdetésre, melyből 123 db szakmai, 16 db lelki, 12 db egészségvédelmi és 14 db karrierkurzus volt. Az egyik hallgatói program a hallgatói fórum volt, ahol az intézményakkreditációs eljárásról, illetve a legutóbbi BTK-s hallgatói elégedettségmérés eredményeiről is tájékoztatást kaptak a hallgatók. Az oktatók és nem oktató munkavállalók 32 előadás/workshop közül választhattak.

A Hittudományi Kar a hallgatóknak 5 db, az oktatóknak 7 db, a nem oktató munkavállalóknak 4 db programot hirdetett meg, köztük a kar teljes közösségének szóló „HTK nap” elnevezésű eseményt is, mely több éves hagyomány a karon, célja a hallgatók és oktatók szorosabb – oktatáson kívüli – kapcsolaterősítése.

A Szociális és Egészségtudományi Kar „A hivatáson túl: egy életmentő mentős élményei” címet viselő programra, az „Önkéntesség és interdiszciplinaritás a KRE SZEK életében” című előadásra, valamint a „Nemzetköziesítés és a Tudomány a KRE SZEK életében” című kurzusra várta a kar közösségét.

A Tanítóképző Főiskolai Kar mindhárom képzési helyszínén, vagyis Budapesten, Nagykőrösön és Kecskeméten is szervezett kurzusokat a tréninghét keretein belül. A fővárosban 8, Kecskeméten 19, Nagykőrösön pedig 6 programra várta az érdeklődő hallgatókat.

Valamennyi meghirdetett egyetemi esemény a járványhelyzetre való tekintettel a helyszínen szigorú létszámkorlátozással (az óvintézkedések maximális betartásával) vagy online került lebonyolításra. Az online kurzusok technikai lebonyolítása gördülékenyen, problémamentesen történt.
A tréningek kiértékelt visszajelzései alapján elmondható, hogy a résztvevők túlnyomó többsége a programokkal elégedett volt és azok által sok új ismerettel gazdagodott.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép