Nagy István agrárminiszter lesz a Károli Szabadegyetem vendége

Június 3-án tartja évadzáró rendezvényét a Károli Szabadegyetem. A nyári szünet előtt agrárgazdasági témák kerülnek napirendre, az ismeretterjesztő rendezvénysorozat vendége Nagy István agrárminiszter lesz, akivel Trócsányi László rektor, az est házigazdája beszélget Múlt, jelen és jövendő – Az agrárium szerepe a 21. században címmel a Károlyi-Csekonics-palota báltermében (1088 Budapest, Múzeum u. 17.).

Hogyan segíti a hazai jog az áldozatokat? – megjelent a Károli Podcast legújabb adása

Nemtől és kortól függetlenül többféle módon válhat az ember áldozattá. Az utóbbi néhány évben egyre nagyobb hangsúlyt kapott az áldozatiság témája mind a társadalomban, mind a jogban egyaránt. De mikortól számít valaki áldozatnak a magyar jogban? A #Károli Podcast tizenötödik epizódjában Prof. Dr. Domokos Andreával, az Állam- és Jogtudományi Kar tudományos dékánhelyettesével, a Bűnügyi Tudományok Intézetének intézetvezetőjével, a Bűntetőjogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanárával beszélgettünk az áldozatiság jogi oldaláról.

Kutatási eredményeiket mutatták be a KIDA hallgatói

A Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA) 2023. évi modulzáró poszterkonferencia eseményén a képzés legkiválóbb hallgatói tarthatták meg szakértői előadásaikat abban a témában, melyet az elmúlt egy évben kutattak az Akadémia keretei között.  Ahhoz, hogy a KIDA tehetséggondozói program hallgatói továbbléphessenek a második évfolyamba, a vizsgafeladat egy kutatási projekt kiválasztása és a konzultációkkal kísért kutatások első hónapjai alapján egy poszter összeállítása volt.

20 éves a Mentálhigiénés képzés a Károlin

A Pszichológiai Intézet Pszichológiai Továbbképző Központjában immár két évtizede folyik a hallgatók képzése a Mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzési szakon. A képzési programnak Budapesten kívül Illyefalván, Léván, Beregszászon és Szabadkán is vannak évfolyamai.

Áldott pünkösdi ünnepeket kívánunk!

Scheiber Sándor-díjat kapott Egeresi László egyetemi docens

Az első teljes Bibliai héber-magyar szótár megírásáért Scheiber Sándor-díjat kapott Egeresi László, a Hittudományi Kar Ószövetségi Tanszékének egyetemi docense. Az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem (ORZSE) néhai vezetőjének emlékére alapított elismerést Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át május 24-én, Budapesten.

Kincskereséssel egybekötött egyetemlátogatás

A Károli Junior Akadémia szervezésében kincskereső játékot hirdettek a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Német Nyelv és Irodalom Tanszéke által korábban megrendezett Denk Deutsch! német nyelvi verseny résztvevőinek a Károlin.

Kun Miklós professzor előadásával folytatódott a Károli Szabadegyetem

Kun Miklós telt házas előadásával folytatódott a Károli Szabadegyetem május 22-én. A Károlyi-Csekonics-palotában tartott rendezvényen Trócsányi László rektor köszöntötte egyetemünk professor emeritusát, aki 2003-ban kezdett tanítani az intézményben, 2005-ben pedig Professzor úr vezetésével jött létre a Kremlinológiai Intézet, mely új történeti tudományágat teremtett a hazai történetírásban.

Japán delegáció érkezett a Hyogo Egyetemről

2023. május 22-én Dr. Yuanyuan Gong, Ph.D. és Prof. Carmen Tamas látogattak egyetemünkre a Hyogo Egyetemről. A látogatás célja a két intézmény közötti tudományos kapcsolatok és a hallgatói, oktatói mobilitások előmozdítása volt.

Egyetemünk adott otthont a II. Magyar-Üzbég Rektori Fórum nyitóeseményének

2023. május 17–19. között a Magyar Rektori Konferencia szervezésében rendezték meg a II. Magyar-Üzbég Rektori Fórumot Budapesten. A háromnapos rendezvényre érkező üzbég rektori delegáció fogadására egyetemünkön, a Károlyi-Csekonics-palotában került sor május 17-én. A nyitóeseményen köszöntő beszédet mondott Trócsányi László rektor és Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnöke. A nyitórendezvényen állófogadás és a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeinek néptáncbemutatója várta a résztvevőket. Az egyetem vezetése személyesen is fogadta Komiljon Karimov urat, az Üzbég Köztársaság felsőoktatási, tudományos és innovációs miniszterhelyettesét.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép