26. alkalommal rendezték meg a Simonyi-versenyt

A Magyar Nyelvtudományi Társasággal együttműködve, egyetemünk Pedagógiai Karának szervezésében május 20-án zajlott le a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny digitális döntője mintegy 140 tanuló és 120 felkészítő pedagógus részvételével. A versenyzők tanúbizonyságát adták annak, hogy magas szinten művelik a magyar nyelvet, és kiválóan tájékozódnak a digitális térben. A 100 pontos feladatsort mindegyik évfolyam kitűnően teljesítette. A határon túli – különösen az Erdélyből érkezett – versenyzők kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A 10 éves Magyar Patrisztikai Társaság XI. országos konferenciája

  MEGHÍVÓ
  A 10 éves Magyar Patrisztikai Társaság XI. országos 
  konferenciájára
  Témája: Szentség és Szentlélek az ókeresztény
  kultúrában
  Ideje: 2011. június 30-július 2. 
  Helye: Kecskeméti Piarista Iskola (Kecskemét, Piaristák tere 5.)


A szállás- és étkezés-igényeket, kérem, jelezzék a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen,  függetlenül attól, hogy hallgatóként vagy előadóként vesznek részt a rendezvényen.
Az árak: szállás: 2000/nap; étkezés: 2500/nap (reggeli: 600; ebéd: 1000; vacsora: 900)
Minden érdeklődőt szerettel várunk.

A Magyar Patrisztikai Társaság elnöksége.

Részletes program letölthető itt.

Meghívó letölthető itt.


A Collectio Hoppaliana terem ünnepélyes megnyitása

Május 25-én ünnepélyes keretek között nyitották meg a Collectio Hoppaliana nevet viselő termet, mely Dr. Hoppál Mihály DSc, Prima- és Széchenyi-díjas néprajzkutató által a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar könyvtárának adományozott gyűjteményét őrzi majd. A  gyűjtemény – amely a hungarológia, magyar néprajz, összehasonlító folklorisztika, etnoszemiotika, vallás- és mitológiakutatás, illetve a samanológia számos területét felölelő anyagot foglal magába – a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható, kutatható.

A felsőoktatás jövőjéről és aktuális kérdésekről egyeztetett Trócsányi László rektor

Prof. Dr. Trócsányi László rektor Csák János kulturális és innovációs miniszterrel egyeztetett a magyar felsőoktatás jövőjéről és aktuális kérdéseiről. Az újonnan létrehozott Kulturális és Innovációs Minisztérium szakterületei közé tartozik az innováció, a kultúra, a családpolitika, a kutatás, a tudomány, a gyermekjólét mellett a felsőoktatás területe is.

A Károli is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

A Károli Gáspár Református Egyetem is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztérium, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, valamint a Klebelsberg Központ együttműködésében létrejött közös kezdeményezésű, kortárs mentorálási tevékenységen alapuló, Tanítsunk Magyarországért programhoz.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép