A reformáció ma is aktuális

A reformáció évfordulója ünnepnap. 1517. október 31-én kezdődött és 506 éve tart. Ebben a távlatban pedig ott rejlik a lehetőség, hogy elgondolkodjunk azon, ennyi idő múltán hogyan kapcsolódunk a reformációhoz. Mi él bennünk ma elevenen, ha erre az ünnepre gondolunk?
Október a reformáció hónapja. Ebben a hónapban különböző programokon megemlékezéseket tartunk, ahol gyakran felelevenítjük a reformátorok életét, tetteit, hitüket. Ápoljuk a ránk hagyott félévezrednyi örökséget és őrizzük annak tiszta tanítását. Tesszük azért, hogy méltó utódaiként a reformátoroknak mi is helyt tudjunk állni saját korunkban. Az ünnepélyes emlékezésekben és a programok sűrűjében egy dologról mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Arról, hogy a reformáció nem csak a múlté, hanem ma is aktuális, ma is a miénk lehet. Hogyan? Úgy, hogy a reformátoraink nem a tökéleteset alkották meg, hanem csak hozzáláttak a reformáció nagy és talán soha véget nem érő munkájához.

Megjelentek a 2023. évi NTP felhívásai 3 újabb kategóriában!

Újabb 3 kategóriában elérhetőek a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, (a továbbiakban: NKT) által meghirdetett, a Nemzeti Tehetség Programból (NTP) megvalósuló és a Nemzeti Kulturális Alap (a továbbiakban: NKA) által kezelt 2023. évi NTP pályázati felhívások.  

Lázár János miniszter lesz a novemberi Károli Szabadegyetem vendége

2023. november 7-én 18 órakor a Károli Szabadegyetem meghívott vendégével, Lázár János építési és közlekedési miniszterrel beszélget Trócsányi László rektor. Az est folyamán életútinterjú keretében ismerhetik meg az érdeklődők Lázár János szakmai- és karrierútját, életének fontosabb állomásait.

Óriási siker volt a KREaktív tehetségkereső verseny döntője

Október 24-én zajlott Trócsányi László rektor kezdeményezésére a Károli Közösségi Napok keretében a Károli Gáspár Református Egyetem első KREaktív tehetségkereső versenyének döntője.

Sikeresen lezajlott az European Convention on Human Rights nemzetközi konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Közjogi Intézetének szervezésében kétnapos angol nyelvű nemzetközi konferenciát rendeztünk 2023. október 19-20.-án a Károlyi-Csekonics Palotában Az emberi jogok európai egyezményének nemzetközi konferenciája – Az Emberi Jogok Európai Egyezményének 30 éve Magyarországon, a lelkiismereti és vallásszabadság az Emberi Jogok Európai Egyezményének 70 éves történetében címmel. A rendezvényt, amelynek fő szervezője Dr. habil. Köbel Szilvia volt, Prof. Dr. Trócsányi László, az Egyetem rektora nyitotta meg. A konferencián együttműködő partnerként jelen volt két nemzetközi szervezet (ORFECT, ICLARS) is. A magyar előadók mellett olasz, spanyol, holland, lengyel és görög előadók magas színvonalú előadásaikkal járultak hozzá a konferencia sikeréhez.

Az egyetemi hitéletről beszélt Balla Péter rektorhelyettes

Egyre több hallgató és oktató tart igényt a lelkészi és lelkigondozói jelenlétre, a közös magvetés pedig már most a gyümölcstermés ígéretével kecsegtet. Balla Péterrel a Károli Gáspár Református Egyetem hitéleti megújításáról beszélgettünk.

A mesterséges intelligencia életeket ment

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának A smart egészségügy víziója az Országos Mentőszolgálat szemszögéből című előadásával folytatódott a Károli Szabadegyetem október 19-én. A meghívott vendéggel Trócsányi László rektor, az esemény házigazdája beszélgetett az előadás után.

Az őszi tréninghét a KREaktív tehetségkereső versennyel veszi kezdetét

Október 24–27. között kerül megrendezésre a Károli Közösségi Napok rendezvénysorozat, melynek nyitórendezvénye az őszi félévben az első KREaktív tehetségkereső verseny döntője. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadán mutatkoznak be a tehetségkereső verseny döntőjébe jutott hallgatók, összesen harmincnégyen mutathatják be produkcióikat a nézőközönségnek.

Együttműködési megállapodás a Pénzügyminisztériummal

Október 18-án Trócsányi László rektor együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály pénzügyminiszterrel, mely együttműködés lehetővé teszi, hogy egyetemünk hallgatói a Pénzügyminisztériumban töltsék gyakornoki idejüket. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán Rektor úr mellett Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes is részt vett.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések