Vallási és nemzeti identitás a Károli Közösségi Napokon

A Károli Közösségi Napok nyitóprogramjaként április 2-án Folytonosság és változás – a vallási és nemzeti identitás régen és most címmel tudományos, interdiszciplináris konferenciát tart egyetemünk a Ráday Házban.

Tanulmányi/felvételi ügyintéző

A Károli Gáspár Református Egyetem
Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kara
munkatársat keres

Tanulmányi/felvételi ügyintéző
munkakörbe

 

Feladatok, amelyek az új munkatársunkra várnak:

  • Felvételi eljáráshoz kapcsolódóan:
    • a jelentkezők, érdeklők tájékoztatása a képzésekről, a felvételi eljárás menetéről
    • a Karra felvételizők által beküldött dokumentumok ellenőrzése és feldolgozása;
    • felvételi beszélgetés/alkalmassági vizsga megszervezésében való részvétel;
    • a felvételt nyert jelentkezők felvételi határozatának elkészítése, a beiratkozástatásban való részvétel;
    • a felvételi kampány szervezésében és lebonyolításában való részvétel: iskolalátogatások, nyílt napok, kari/egyetemi rendezvényeken való részvétel, tájékoztatás tartása
  • Tanulmányi feladatok:
    • hallgatói kérvényekkel (tanulmányi, kreditátviteli, átjelentkezés stb.) kapcsolatos tájékoztatás (eljárásrend, hiánypótlás stb.), melyhez kapcsolódik a hallgató tanulmányai előmenetelének áttekintése is,
    • hallgatói kérvények fogadása, feldolgozása, döntéshozatalra történő előkészítése, bizottsági üléseken való részvétel,
    • hallgatói kérvényekre hozott határozatok elkészítése, döntések feldolgozásában való részvétel,
    • hallgatói pénzügyek intézése (diákhitel, részletfizetés, visszafizetések intézése).
  • hallgatói nyilvántartás naprakész vezetése,
  • statisztikák készítése;
  • tanulmányi eseményekkel összefüggő adminisztráció elvégzése;
  • a hallgatók szakszerű informálása tanulmányaik állásáról és adminisztratív teendőkről
  • részvétel a kari tanulmányi események (diplomaátadó ünnepség, konferencia stb.) szervezésében, lebonyolításában.


Kompetenciák, amelyeket az új munkatársunktól várunk:

  • felsőfokú végzettség
  • adminisztratív területen szerzett tapasztalat - legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,
  • professzionális szintű MS Office (irodai alkalmazások) programok használata,
  • önálló munkavégzésre és csapatmunkára való alkalmasság,
  • pontosság és precizitás,
  • igényesség a munkájára és önmagára nézve egyaránt,
  • rendszerben való gondolkodás,
  • udvariasság, empátia, szolgáltatási szemlélet,
  • jó kommunikációs képesség írásban és szóban.


Előnyt jelent:

  • NEPTUN Tanulmányi Rendszer ismerete,
  • POSZEIDON Irat és Dokumentumkezelő rendszer ismerete,
  • felsőoktatási intézményben tanulmányi ügyek intézésében szerzett több éves gyakorlat,
  • angol nyelv társalgási szintű nyelvtudás.


Amit az új munkatársunknak kínálunk:

  • a teljesítményt elismerő, versenyképes jövedelem
  • a szakmai tudás és képességek folyamatos bővítésének a lehetősége
  • támogatás a szakmai és munkatársi beilleszkedésben
  • munkaidő H– Cs 08.00 – 16.30, P 08.00 – 14.00
  • Cafeteria juttatás az Egyetem szabályozása szerint
  • közigazgatási határon kívüli lakóhely esetén napi munkába járás és hazautazás 100 %-os költségtérítése tömegközlekedés esetén
  • 50 %-os kedvezményre jogosító utazási utalvány
  • szemüvegvásárlási támogatás


Foglalkoztatás jellege:

  • Határozatlan idejű jogviszony, 3 hónap próbaidő
  • Teljes munkaidős, napi 8 órás munkavégzés


Munkavégzés helye:

  • Budapest és a KRE telephelyei


Jelentkezés módja:

Magyar nyelvű, fényképes szakmai önéletrajzát, továbbá végzettségét és/vagy képzettségét, valamint nyelvtudását igazoló okiratokat bruttó fizetési igényének megjelölésével, valamint a levél tárgyában a „Tanulmányi/felvételi ügyintéző” pozíció feltüntetésével várjuk 2024.04.15-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Pályázata benyújtása előtt kérjük olvassa át az irányadó adatkezelési tájékoztatót, amelyet megtalál az alábbi linken:
https://portal.kre.hu/images/adatvedelem/2022/Allaspalyazatok_adatkezelesi_tajekoztatoja.pdf

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben pályázatot nyújt be, úgy hozzájárulását adja a pályázatban foglalt személyes adatainak a fenti tájékoztatóban foglaltak szerinti kezeléséhez.

A pozíció betöltéséhez 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány szükséges.

Böjti vesperás a Ráday Házban

Húsvétra készülve, böjt harmadik hetében vesperás alkalmat tart egyetemünk a Ráday Házban március 6-án, 18 órakor.

Jótékonysági koncert a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére

A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez március 31-én a Zeneakadémián a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A koncert jegybevételéből és a helyszíni adományokból befolyt összeget a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház a szíriai Aleppói Református Egyházközség segítségével juttatja el a nehéz helyzetbe került testvérekhez. Aleppó lakói és a református testvérek éveken át álltak a bombázások és a harcok középpontjában, a szíriai polgárháború leghevesebb harci övezetében, amikor február 10-én Aleppó városát és lakóit hatalmas erejű földrengés rázta meg, emberéletekben pótolhatatlan veszteségeket és borzalmas pusztításokat okozva.

Hallgatói kvízest a Károli 30 emlékév keretében

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójához kapcsolódóan, a Károli 30 emlékév keretében a Közkapcsolati és Kommunikációs Igazgatóság kezdeményezésére tegnap este Hallgatói kvízestet szervezett az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat.

Az űrkutatás témáját járta körül a márciusi Károli Szabadegyetem

Dr. Ferencz Orsolya űrkutató, űrkutatásért felelős miniszteri biztos volt a vendége a Károli Szabadegyetem márciusi rendezvényének. Az Űrkutatás – kik és miért? című előadás témája kapcsán laikusként talán úgy gondolhatjuk, az űrkutatás nem érint bennünket, azonban az előadás végén világos választ kaptunk arra nézve, hogy milyen aktuális kérdéseket feszeget a téma társadalmunk számára is, hiszen az űrkutatás civilizációnk fennmaradására is befolyással van.

Az űrkutatás lesz a témája a márciusi Károli Szabadegyetemnek

Március 27-én 18 órakor folytatódik a Károli Szabadegyetem. A rendezvénysorozat következő vendége Dr. Ferencz Orsolya villamosmérnök, űrkutató,  űrkutatásért felelős miniszteri biztos, aki az Űrkutatás – kik és miért? címmel tart előadást.

Jelentkezési felhívás a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételhez

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (MSÖ) célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

Zenés beszélgetés keretében mutatták be az Áldáskívánás c. művet

Kottabemutató keretében ismerhették meg az érdeklődők a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára komponált Áldáskívánás négyszólamú vegyeskarra és orgonára című zeneművet. Az alkotást március 23-án a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében Prof. Dr. h. c.Gárdonyi Zsolt zeneszerző zenés beszélgetés keretében mutatta be.

Megjelentek a 2023. évi OTKA felhívásai

Elérhetőek a Kulturális és Innovációs Minisztérium (a továbbiakban: KIM) által meghirdetett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból megvalósuló és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFIH) által kezelt 2023. évi OTKA pályázati felhívások.

Gárdonyi Zsolt Áldáskívánás című művének kottabemutatója

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára komponált Áldáskívánás négyszólamú vegyeskarra és orgonára címmel zeneművet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára. A kórusmű olyan verseket önt zenébe a Károli-Bibliából, amelyek a zeneszerző számára különös jelentőségűek. Az alkotás középtengelyében a református egyház jeligéje áll, a bibliai idézeteket a református köszöntés, az Áldás, békesség! megzenésítése foglalja keretbe.

Átadták az egyetem akkreditációjáról szóló tanúsítványt

2023. március 9-én Az akkreditáció szerepe a sikeres felsőoktatásban című konferencia keretében adták át a Károli Gáspár Református Egyetem részére azt a tanúsítványt, amely a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság 2021/3/VI/4. számú határozata alapján a Károli Gáspár Református Egyetemet 2026. március 26-ig akkreditálta. A konferencián Prof. Dr. Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes vett részt és ünnepélyes keretek között vette át Prof. Dr. Csépe Valériától, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnökétől a tanúsítványt.

Lezajlott a középiskolások számára rendezett német nyelvi verseny döntője

Március 10-én zajlott a „Denk Deutsch” német nyelvi verseny döntője és díjkiosztója, melyet jelenlétével megtisztelt Őexcellenciája Dr. Jean-François Peroz, Svájc nagykövete, Dr. Stefan Waizer követ-tanácsos, az Osztrák Nagykövetség képviseletében, Dr. Christian Autengruber, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója, Dr. Trippó Sándor, a Goethe Intézet szakreferense, valamint Balogh Beáta főszerkesztő, a Minden nap németül című újság tulajdonosa, kiadója. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Német Nyelv és Irodalom Tanszéke és a Károli Junior Akadémia együttműködésében megvalósuló ünnepélyes díjkiosztón egyetemünket Prof. Dr. Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, Prof. Dr. Furkó Péter tudományos rektorhelyettes, Prof. Dr. Balla Péter hitéleti rektorhelyettes, Dr. habil. Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, Dr. Jankó-Badó Andrea, a Junior Akadémia Igazgatója és Dr. habil. Szentpétery-Czeglédy Anita, a Német Nyelv és Irodalom Tanszék vezetője képviselte.

Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Pesti Vigadóban március 14-én.

Őexcellenciája Hong Kyu Dok bemutatkozó látogatása egyetemünkön

2023. március 9-én Őexcellenciája Hong Kyu Dok, a Koreai Köztársaság új magyarországi nagykövete tett bemutatkozó látogatást a Károli Gáspár Református Egyetemen. Nagykövet úr 2023 januárja óta tölti be posztját, a látogatásra In Sukjin, a Koreai Kulturális Intézet igazgatójának a kíséretében érkezett a Rektori Hivatalba.

Német nyelvi verseny középiskolás diákok számára

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Német Nyelv és Irodalom Tanszéke a Károli Junior Akadémiával együttműködésben „Denk Deutsch” címmel német nyelvi versenyt szervezett középiskolás diákok számára. A háromfordulós verseny két nehézségi szinten került meghirdetésre azzal a céllal, hogy a német nyelv és kultúra iránt érdeklődő, jó képességű diákok számára versenyzési lehetőséget biztosítson, és a különösen tehetséges fiatalokat támogathassa az egyetem.

A Károli továbbra is a legnépszerűbb egyetemek egyike

Az általános felvételi eljárásban február 15-ig jelentkezhettek elektronikus úton a továbbtanulás előtt állók a hazai felsőoktatási intézményekbe. Az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján közel 126.500-an jelentkeztek a 2023 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre.

Miért jó hálásnak lenni? – a hála fontosságáról beszélgettünk

Sok mindenért lehetünk hálásak nap mint nap, akár a legapróbb dolgokért is. Gyakran azonban elfelejtjük kifejezni, megfogalmazni önmagunk számára, hogy miért is vagyunk hálásak a nap végén, holott ez a folyamat a mentális egészség egyik kulcsa lehet. A hála rendszeres megélése hozzájárulhat az életminőség javulásához, erősítheti az értelmes élet tudatát és az is fejleszthető, milyen gyakran éljük át a hála érzését. A Károli Podcast aktuális epizódjában Dr. Ferenczi Andreával, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Pszichológia Intézet, a Személyiség- és Egészségpszichológiai Tanszékének adjunktusával beszélgettünk a hála szerepéről a mindennapi életünkben.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép