Kína-nappal ünnepli a 25 éves kínainyelv-oktatást egyetemünk

A 2023/2024. tanév második félévének első tanítási napján a kínai újév alkalmából, a sárkány évének kezdetén, február 12-én Kína-napot szervez egyetemünk Kelet-Ázsia Intézete. A sárkány a kínai kultúrában címmel szerveződő programok a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Reviczky utca 4. szám alatti Buda Béla Díszteremben kezdődnek. A rendezvényen a sárkány évének jelentőségéről, a sárkánykirály kultuszáról, a kínai orvoslásban emlegetett sárkányokról és a sárkányhajó-fesztiválról hallhatnak előadásokat a résztvevők az egyetem Kínai Tanszékének oktatóitól és meghívott, elismert szakemberektől.

Doktori iskolai ügyintéző

A Károli Gáspár Református Egyetem
Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Történelemtudományi Doktori Iskolája
munkatársat keres

doktori iskolai ügyintéző
(Budapest, Reviczky utca)
munkakörbe.

 

Feladatok, amelyek az új munkatársunkra várnak: 

 • Adminisztratív tevékenység ellátása
 • A Doktori iskola képzési programjával kapcsolatos ügyintézés
 • Részvétel a tanegységek, tanórák és vizsgaidőpontok kijelölésében és meghirdetésében
 • Hallgatókkal, oktatókkal való együttműködés
 • Közreműködés a szervezeti egységet érintő költségvetési, gazdasági, munkaügyi és szerződéselőkészítési folyamatokban
 • A szervezeti egységhez tartozó nyilvántartások naprakész vezetése
 • Iratkezelés, dokumentumok készítése, iktatás, postázás, időpontok egyeztetése
 • Telefonkezelés, üzenetek átvétele és továbbítása
 • Külső ügyfelek fogadása és tájékoztatása
 • Részvétel a kar rendezvényeinek a szervezésében
 • Kapcsolattartás a Doktori Iskola vezetőjével, a Kar vezetésével és munkatársaival és az Egyetem belső szervezeti egységeivel 


Kompetenciák, amelyeket
az új munkatársunktól várunk:

 • Legalább felsőfokú, BA szintű végzettség
 • 1-3 év munkatapasztalat
 • Középfokú angol nyelvtudás szóban és írásban
 • Office alkalmazások (World, Excel, Outlook) gyakorlott használata
 • Internetes alkalmazásokban való jártasság
 • Pontos és precíz munkavégzés
 • Rendszerező és szervező képesség
 • Önállóság a feladatok megoldásában
 • Odafigyelés a munkakapcsolatokban
 • A helyzeteknek megfelelő kommunikáció


Előnyt jelent:

 • Felsőoktatásban szerzett adminisztratív tapasztalat


Amit
az új munkatársunknakkínálunk:

 • Teljesítménnyel arányos, versenyképes jövedelem
 • Budapesten kívüli lakóhely esetén munkába járási támogatás
 • Vasúti utazási kedvezmény
 • Szemüvegvásárlási támogatás
 • Változatos feladatok, egyetemi környezet
 • Szakmai fejlődési lehetőség
 • Empatikus, segítőkész csapat
 • Munkaidő H– Cs 08.00 – 16.30, P 08.00 – 14.00


Munkavégzés helye:

 • 1088 Budapest, Reviczky utca 6.

 

Jelentkezés módja:
Magyar nyelvű, fényképes önéletrajzát és motivációs levelét bruttó fizetési igényének megjelölésével, valamint a levél tárgyában a „BTK doktori iskolai ügyintéző” pozíció feltüntetésével várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Pályázata benyújtása előtt kérjük olvassa át az irányadó adatkezelési tájékoztatót, amelyet megtalál az alábbi linken:
https://portal.kre.hu/images/adatvedelem/2022/Allaspalyazatok_adatkezelesi_tajekoztatoja.pdf

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben pályázatot nyújt be, úgy hozzájárulását adja a pályázatban foglalt személyes adatainak a fenti tájékoztatóban foglaltak szerinti kezeléséhez.

A pozíció betöltéséhez 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány szükséges.

 

„A zenét nem kitaláljuk, inkább megtaláljuk" – interjú Gárdonyi Zsolt zeneszerzővel

A Károli Gáspár Református Egyetem 2023. február 24. és október 1. között ünnepi rendezvénysorozattal emlékezik alapításának harmincéves évfordulójára.
A programsorozat részeként 2023. március 31-én, a Zeneakadémián tartandó jótékonysági koncert keretében kerül bemutatásra az intézményünk 30. évfordulójára komponált, Áldáskívánás című négyszólamú vegyes karra és orgonára írt zenemű, melyet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára komponált. Az alkotás a magyar református „áldás, békesség” köszöntéssel keretezve a Károli-Biblia áldó igéit szólaltatja meg.

Együttműködési megállapodást kötött egyetemünk a Gránit Bankkal

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Károli Gáspár Református Egyetem és a Gránit Bank Zrt. A megállapodást egyetemünk részéről Trócsányi László rektor, a Gránit Bank részéről Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató és Lehóczky Zoltán elnöki tanácsadó írta alá a Károlyi-Csekonics-palotában február 27-én. Az együttműködési megállapodás aláírásán Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes is jelen volt.

Felavatták a Dr. Hegedűs Loránt püspök tiszteletére állított emléktáblát

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulóján Dr. Hegedűs Loránt református püspök tiszteletére állíttatott emléktáblát a Magyarországi Református Egyház és a Károli Gáspár Református Egyetem 2023. február 24-én a Károli Gáspár Református Egyetem Reviczky utca 6. szám alatti épületében, a Károlyi-Csekonics-palota Aulájában. Az emléktáblát Babusa János szobrászművész készítette.

A Magyarországi Református Egyház és egyetemünk közös emlékezése

2023. február 24-én, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Hit és Tudomány címmel vette kezdetét a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára rendezett ünnepi programsorozat. A nyitóünnepség dátuma a Magyarországi Református Egyház Zsinatának 1993. február 24-i ülésére utal, ahol döntés született az egyetem megalapításáról.

A minőség és közösség ünneplése

A hittel gazdagított oktatás és értékközvetítés a legfontosabb cél a Károli Gáspár Református Egyetem számára. Az intézmény fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából Trócsányi László rektorral beszélgettünk, aki a minőségi tudás átadása mellett a közösségteremtésre és a szövetségben tett szolgálatra helyezte a hangsúlyt.

Várady Tibor professzor volt a Károli Szabadegyetem februári vendége

2023. február 22-én 18 órakor Prof. Dr. Várady Tibor vajdasági magyar származású jogtudós, jogász, kisebbségjogi szakértő, egyetemi tanár és író, Jugoszlávia korábbi igazságügyi minisztere volt a Károli Szabadegyetem vendége. Az est folyamán Prof. Dr. Trócsányi László rektor kérdezte meghívott vendégünket a Hogyan esett szét Jugoszlávia – és mi következett utána? című témában.

30 éves a Károli Gáspár Református Egyetem

2023. február 24. és október elseje között magyar és idegen nyelvű konferenciákkal, jubileumi kötettel, számos programmal emlékezünk intézményünk fennállásának 30. évfordulójára. A jubileumi emlékév során nemcsak az elmúlt három évtizedre, hanem az ezt megelőző időszakra, a református felsőoktatás gyökereire, az intézményt létrehívó lelkületre és küldetéstudatra is emlékezünk.

Nemzetközi mobilitási és ösztöndíj lehetőségek a Károlin

A különböző tudományágak területén is elengedhetetlen a nemzetközi jelenlét. Egyetemünk kiemelt figyelmet fordít a hallgatók tanulmányi és szakmai gyakorlati, illetve az oktatók oktatási célú külföldi mobilitásának elősegítésére, megismerve ezáltal a különböző kultúrákat és a külföldi felsőoktatási intézményekben zajló szakmai munkát, kutatásokat is. A Károli Podcast tizedik epizódjában Dr. Szalai Gáborral, a Károli Gáspár Református Egyetem nemzetközi igazgatójával beszélgettünk az egyetemen működő nemzetközi ösztöndíjprogramokról és a különböző mobilitási lehetőségekről.

A Károli Szabadegyetem 2023. évi első vendége: Prof. Dr. Várady Tibor

2023. február 22-én 18 órakor folytatódik a Károli Szabadegyetem következő rendezvénye. Az idei év első pódiumbeszélgetésének meghívott vendége Prof. Dr. Várady Tibor vajdasági magyar származású jogtudós, jogász, kisebbségjogi szakértő, egyetemi tanár és író, akivel az est házigazdája, Prof. Dr. Trócsányi László rektor beszélget a Hogyan esett szét Jugoszlávia – és mi következett utána?című témában.

Milyen pluszt adhat a hallgatóknak a szakkollégiumi képzés?

Az egyetem kiemelt feladata a tehetséges hallgatók felkutatása és továbbképzése, szakmai támogatása. A tehetséggondozás egyik alappillére a szakkollégium, ahol a hallgatók számára adott a szakmai fejlődés lehetősége és egy-egy kutatási terület mélyebben történő megismerése, megértése.A Károli Podcast kilencedik epizódjának vendégei Prof. Dr. Sepsi Enikő, a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium igazgatója és dr. Kruzslicz Péter, a Bocskai István Jog- és Társadalomtudományi Szakkollégium igazgatója voltak, akikkel az egyetemen folyó szakkollégiumi életről és szakmai munkáról beszélgettünk.

Jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtést indít egyetemünk

A Károli Gáspár Református Egyetem adományalapot hoz létre, és egy jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtést indít el, mellyel segíteni kívánja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola hallgatóit, tanárait, mindazon rászoruló családokat, akiknek helyzete, megélhetése válságos, az ukrajnai háború miatt veszélybe került és ellehetetlenült.

Egyedülálló tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban károlis hallgatóknak

Szeretettel meghívjuk egyetemünk hallgatóit a Magyar Nemzeti Múzeum „Ars et virtus. Horvátország-Magyarország: 800 év kulturális öröksége” című  időszaki kiállítás tárlatvezetéssel egybekötött megtekintésére. A tárlatvezetés különlegessége, hogy a résztvevőket L. Simon László, a múzeum főigazgatója fogja a kiállításon végigkalauzolni.

Új rektorhelyettesek megválasztása

A 2022. február 24-i ülésen új rektorhelyetteseket választott egyetemünk Szenátusa.

Segítséget nyújt a református egyház az ukrajnai válságban

Élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíti a Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálata az ukrajnai háborútól szenvedőket. A lelki vezetők eközben imára buzdítanak a békért, és folyamatosan kapcsolatot tartanak a kárpátaljai testvérekkel, teljes támogatásukról biztosítva a helyi közösséget.

29 éves a Károli

A Károli Gáspár Református Egyetem 2022. február 24-én ünnepli 29. születésnapját. Ebből az alkalomból összegyűjtöttünk 29 érdekességet az elmúlt 29 évből. Idézzük fel együtt intézményünk történetének egy-egy meghatározó, érdekes pillanatát, illetve néhány kevésbé ismert tényt.

Maarten J. Aalders előadása a HTK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Egyháztörténeti Kutatóintézete szeretettel várja önt Maarten J. Aalders:Abraham Kuyper. Egyház/Politika című előadására (holland nyelven magyar tolmácsolással).

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések