Díszvetítéssel zárul egyetemünk jubileumi rendezvénysorozata

Egy nappal alapításának 31. évfordulója előtt, február 23-án zárja harmincéves jubileumi rendezvénysorozatát egyetemünk. Az intézmény történetét bemutató dokumentumfilm díszvetítése méltó megkoronázása annak az egy éves időszaknak, melynek során magyar és idegen nyelvű konferenciákkal, magyar és angol nyelvű jubileumi kötettel, számos tudományos és kulturális programmal emlékezett fennállásának 30. évfordulójára az intézmény.

A szöuli Kookmin Egyetem delegációja érkezett egyetemünkre

Január 22-én Trócsányi László rektor fogadta a szöuli Kookmin Egyetemről érkezett koreai delegációt a Károlyi-Csekonics-palotában. Dong-Ki Lee professzort, az intézmény jogi karának dékánját mintegy 25 hallgató is elkísérte. A találkozón Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, az Állam- és Jogtudományi Kar képviseletében Tóth J. Zoltán dékán és Boóc Ádám nemzetközi és tudományos dékánhelyettes, továbbá Szalai Gábor nemzetközi igazgató is részt vett. Az egyeztetés a két intézmény között tavaly létrejött együttműködési megállapodás köré szerveződött.

Egyházi vezetők gazdasági képzése indul a Károlin

Három féléves Egyházi vezetés és gazdálkodás szaktanácsadó szakirányú továbbképzés indul a Károli Gáspár Református Egyetemen idén februárban. A szak elvégzését jellemzően lelkipásztoroknak, intézményfenntartó egyházközségek elöljáróinak, illetve egyházi intézmények vezetőinek kínálja az egyetem, számos elismert vezető professzora részvételével. A részletekről Lentner Csaba szakvezető, a közpénzügytan professzor adott tájékoztatást a Reformátusok Lapjában, a teljes interjú ide kattintva olvasható.

Miként segítheti a Károli a tehetséges hallgatókat?

Az egyetem kiemelt feladata közé tartozik a tehetséges hallgatók felkutatása és továbbképzése, szakmai támogatása. A tehetséggondozó programok a kötelező tanórákon túl változatos képzésekkel, egy támogató szakmai közösség kialakításának lehetőségével várják a résztvevőket. A Károli Podcast nyolcadik epizódjában során dr. Jankó-Badó Andrea, a Károli Junior Akadémia igazgatója és dr. Bársony Márton, a Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA) igazgatója volt a vendégünk, akikkel az egyetemen folyó tehetséggondozás különböző formáiról és az egyetemre készülő középiskolások lehetőségeiről beszélgettünk.

TOPdesk jegykezelő rendszer bevezetése

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. január 9-étől, illetve február 1-től már a hallgatóknak is, a Gazdasági Főigazgatóság IT és Adatvagyon-gazdálkodási Osztálya bevezeti a TOPdesk jegykezelő rendszert.

Együttműködési megállapodás az Óbudai Egyetemmel

Prof. Dr. Trócsányi László rektor és Prof. Dr. habil. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora együttműködési megállapodást írt alá január 26-án a Károlyi-Csekonics-palotában. Az aláírással egybekötött megbeszélésen Prof Dr. Felde Imre, az Óbudai Egyetem ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettese és Prof. Dr. Szuchy Róbert, egyetemünk oktatási rektorhelyettese is részt vett.

Stratégiai partnerségi megállapodás aláírása

Tizennégy szervezettel – köztük a Károli Gáspár Református Egyetemmel – kötött stratégiai partnerségi megállapodást 2023. január 23-án Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Egyetemünket Prof. Dr. Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes képviselte a Miniszterelnökség Akadémia utcai épületében megrendezett aláírási ceremónián.

III. Ipar 4.0 konferencia 2023

A Károli Gáspár Református Egyetem Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kara 4 tematikus és egy hallgatói szekcióval idén is megrendezi a 

Fókuszban a közösségépítés és a hallgatók támogatása – a KRE EHÖK képviselőivel beszélgettünk

Minden egyetemen kiemelt szerepet töltenek be a Hallgatói Önkormányzatok. A HÖK képviseli a hallgatók érdekeit, segíti a hallgatók adminisztrációs ügyeit, valamint építi az egyetemi közösséget. A Károli Podcast hetedik epizódja során Horváth Krisztián EHÖK elnök, negyedéves jogász szakos hallgatóval és Szalai Benedek EHÖK alelnök, másodéves jogász szakos hallgatóval beszélgettünk a károlis hallgatói életről, valamint a Hallgatói Önkormányzatok feladatairól.

Egyetemünk szervezi a 36. OTDK Humán Tudományi Szekciót

2015 tavaszán a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara rendezte a 32. OTDK Társadalomtudományi Szekcióját. A hagyományt folytatva, egyetemünk fennállásának 30 éves évfordulóján, az ünnepélyes programsorozat egyik kiemelkedő eseményeként a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 2023. április 12–14. között ismét OTDK-t rendez, ezúttal a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Humán Tudományi Szekcióját. A rendezvény célja, hogy fóruma legyen a legkiválóbb egyetemisták és főiskolások tudományos eredményei bemutatásának, és támogassa a tehetséges hallgatókat, mestereiket, konzulenseiket, illetve segítséget adjon a kutatómunkában való további elmélyüléshez, a szakmai tudományos pálya elindításához.

Sikeres részvétel az Educatio Kiállításon

Sikerrel zajlott le a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás január 12–14. között. A rendezvényen rekordszámú látogató, közel 60.000 résztvevő járt és ismerkedhetett meg mintegy 150 kiállító programjával. Intézményünk standja a színpad közelében várta a kiállításra látogatókat mindhárom nap. Egyetemünket oktatóink mellett öt karunk számos hallgatója képviselte, akiktől így első kézből értesülhettek az érdeklődők az egyes szakokkal kapcsolatos információkról, az egyetemi hallgatói életről. A Tanulmányi Osztály munkatársai a felvételivel kapcsolatban felmerült kérdések megválaszolásában álltak az érdeklődők rendelkezésére és részletes tájékoztatást adtak az intézményben elérhető ösztöndíj-lehetőségekről, kollégiumi elhelyezésről, a különböző támogatásokról, juttatásokról. A standon az egyetemi sportolási lehetőségekről, a tehetséggondozó műhelyekről, illetve a Károli Junior Akadémia programjáról külön is érdeklődhettek a látogatók.

Elindult egyetemünk TikTok-csatornája

A Károli Gáspár Református Egyetem már megtalálható az egyik legnépszerűbb közösségi médiaplatformon, a TikTokon is. A 2016-ben alapított közösségi oldal elsősorban rövid videók megosztásával, kötetlenebb formában szól a fiatalokhoz.

Intézményünk is részt vesz az Educatio Kiállításon

A Károli Gáspár Református Egyetem is részt vesz a 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 2023. január 12–14. között. Intézményünk standja (HF36) a színpad közelében várja a kiállításra látogatókat mindhárom nap 10–17 óra között.

Hétköznapi stressz a 21. században – Prof. Dr. Bagdy Emőkével beszélgettünk

A stressz szinte egyidős az emberrel, annak megjelenési formája viszont időről időre változik. Manapság teljesen más problémákkal szembesülünk a hétköznapokban, mint 20 évvel korábban, legyen szó akár a közösségi média hatásairól vagy a vizsgaidőszakok során tapasztalt nehézségekről. A Károli Podcast következő epizódjában Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, a KRE BTK professzor emeritája volt a vendégünk, akivel a modern kori kihívásokról és a fiatalokat is érintő stresszről, szorongásokról beszélgettünk.

Magyar Örökség-díjat kapott Prof. Dr. Bagdy Emőke és Dr. Lovász Irén

A Magyar Örökség-díjat 1995-ben alapították és azon magyar intézményeknek, csoportoknak, személyeknek ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez.

A Fiatal Kutatók Akadémiája tagfelvételt hirdet

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) meghirdette 2022. évi tagfelvételi pályázatát. Az elektronikus pályázati anyagok benyújtásának határideje 2022. február 4. 12.00 óra. Jelen tagválasztás során 12 új taggal bővül az FKA, akik 2022. május 1-vel kezdődően 5 évig lesznek a testület tagjai.

Februárban újra Ökoest!

2022. február 9-én, 18 órától kerül sor az „Ökoest” előadás-sorozat következő alkalmára az online térben. Az előadás címe: Láthatatlan kapcsolatok.

Elhunyt Sági Attila

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 37 éves korában hosszan tartó, súlyos betegség után 2022. január 20-án elhunyt Sági Attila, a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Japanológia Tanszékének oktatója.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések